0
Din Kurv

Hvorfor kan man først købe barrods hækplanter i November ved jer?

Lad os starte med at slå fast at vi har stor respekt for vores kollegaer i branchen. Men lige når det kommer til plant selv barrods hækplanter lader det til, at mange stedet hvor der sælges planter at man har ladet kundernes pres for at få fat i planterne tidligere diktere hvornår det kom til salg.

Og vi kan da sagtens sætte os ind i at det er langt federe at stå og plante hæk i bar mave og bikini end at stå en råkold November dag og gøre det. Men… Planterne er ganske enkelt ikke klar hverken i August eller September hvor de første steder begynder at sælge dem.

Hvorfor så det ? ja den forklaring finder man hvis man sætter sig ind i hvordan en plante fungere, samt den måde den produceres og optages på. Så finder man bla. ud af, at en plante i vækst har brug for en masse vand, og når så man banker jorden af den, ja så ryger de små rodhår også, og det medvirker så til at den ikke kan få det vand den har behov for, som så føre til planter der står i stampe, samt visne spidser og i værste fald helt døde planter.

hækplanter samt andre barrodsplanter bør først tages op når de er i vinter hvile, og det er normalt omkring uge 44. Du kan evt. bruge tiden til at klargøre jorden til din hæk, det er tit et større arbejde, som du med fordel kan gøre mens vejret er lækkert. Alt hvad du skal bruge til klargøring kan du købe hos os, og ved samme lejlighed kan vi vejlede dig i lige præcis hvad du skal gøre for at få den hæk du ønsker dig til at vokse optimalt.

I 2021 tager vi imod bestillinger af hækplanter fra ultimo August og frem, og planterne kommer hjem til afhentning/levering den 5 November 2021.

DEL