0
Din Kurv

Sælger i gift til skadedyrs behandling af planter?

Nej! På markedet er der en masse gift og kemikalier til behandling af skadedyrsangreb i planter som bladlus, thrips m.fl.

Mange af dem er brandet med navne og sætninger som “insektfri”, “indeholder naturligt aktivstof” og “kan anvendes i økologiske haver” og giver dermed indtrykket at der er tale om helt ufarlige gifte hvor man næsten gør naturen en tjeneste, men fordi noget er udvundet fra ting i naturen gør dem ikke til gode, tværtimod indeholder naturen massere naturligt forekommende ting som er skadelige i den ene eller anden form.

Og fakta er at langt de fleste (hvis ikke allle!) er skadelige for det naturlige liv i vores natur og ikke mindst i vores hjem og planter. Under guides har vi en længere forklaring af “hvordan undgår jeg skadedyr i mine planter” hvor vi kommer rundt om hvorfor man aldrig bliver 100% skadedyrs fri. Når man først starter med at bruge gifte til at behandle skadedyrsangreb af ens planter har man bevæget sig ind i en for planterne, naturen og din pengepung ond spiral hvor den gift man har påført planten slår både skadedyr og nyttedyr ihjel i helt op til 2 år fra den dag du påførte det. Det betyder at du ikke kun slår de thrips ihjel der var trælse, men også slår de naturlige nyttedyr ihjel som er med til at holde planterne fri eller nede af skadedyr. Og selv hvis du kun behandler én planter så slår du stadig i op til 2 år de nyttedyr der måske har levet af skadedyr i nogle af dine andre planter og som nu er på jagt efter føde for at overleve ihjel. Og uden dem får skadedyrene i alle de andre planter som har været holdt væk af nyttedyrene pludselig overtaget, og da nyttedyrene er døde og at købe nyttedyr bare vil slå dem ihjel så er din eneste løsning pludselig at købe mere gift, acceptere at planterne bliver angrebet eller smide dem ud.

Så for at skære det ud i pap, gift til behandling af skadedyr i planter er ALDRIG NOGENSINDE LØSNINGEN! Der findes ikke et skadedyrsangreb som er så voldsomt i private hjem at gift er løsningen.

Det burde være ulovligt at sælge da det er skadeligt for vores allesammens natur, og du bør som plantekøber ikke handle planter steder hvor de promoverer og sælger gifte og kemikalier til behandling af skadedyr, du har som forbruger pengenes magt hvor du kan skabe den forandring og adfærd der skal til.

Vi har hos Fuchsiahaven taget det valg ikke at sælge gifte af alle de ovenstående grunde, og vi mister årligt en omsætning i direkte og indirekte konsekvens af vores valg på mellem 50.000-200.000. Vi kunne også vælge at være forhandler af nyttedyr, men nyttedyr skal ikke via en mellemmand da det vil påvirke nyttedyrenes effekt, så den eneste belønning vi får ved at gøre det rette er belønningen når vi ved vores planteskole som er drevet giftfrit og med grønne principper kan nyde vores fælles storslåede natur, og når vores fantastiske planter som er dyrket økologisk og bæredygtigt udelukkende med nyttedyr kommer hjem til én af vores fantastiske og loyale kunder.

Så hjælp dig selv, naturen og os ved:

  1. Køb og brug aldrig nogensinde en gift eller kemikalie købt i en fancy emballage.
  2. Står du med noget i hånden der lyder fint, så følg pkt 1, eller læs som minimum producentens hjemmeside, står der intet om nyttedyrkontakt dem og få besked om hvad det gør ved dem.
  3. Brug pengenes magt og køb udelukkende planter steder der ikke sælger og promoverer gift. Gør man det så kommer du med stor sandsynlighed hjem med planter som allerede har været behandlet med gift og du starter derfor med alle beskrevne problemer.
  4. Får du et skadedyrs problem så få rådgivning og køb nyttedyr hos nyttedyr.dk de er eksperter og har alt du skal bruge for at løse problemet.
  5. Skab så gode forudsætninger ved din bolig og lokalområde som muligt, så nyttedyrene i dit lokalområde har så gode forudsætninger som muligt.
  6. Overvej at budgettere med 50-100 kr om måneden til nyttedyr, enten til forebyggende at udsætte nyttedyr eller så du har penge hvis uheldet er ude og du skal købe nogle til behandling.

Og måske vigtigst af alt, del denne FAQ og hjælp med at sprede budskabet om at gift aldrig er løsningen kun nyttedyr!

Links:

Hvordan undgår jeg skadedyr i mine planter?

Tilbyder i behandling af skadedyrsangrebne planter?

DEL