Hvidkål (Brassica oleracea var. Capitata) | Økologisk Udplantningsbakke

30,00 DKK

Hvidkål (Brassica oleracea var. Capitata) | Økologisk Udplantningsbakke.

Beskrivelse: Endnu en uundværlig kål i det nordiske køkken. Den bliver ca. 30 cm høj og kan fylde op til 70 cm i diameter. Selve hovedet bliver gennemsnitlig 15 cm i diameter. Denne hvidkål er af sorten vinterhvidkål, og egner sig dermed til opbevaring.

Dyrkningsvejledning: Hvidkål kan dyrkes på alle jorder, blot der er god forsyning med næringsstoffer og vand. Disse krav opfyldes bedst på en lerholdig jord. Det er en fordel at forberede pladsen hvor hvidkålen skal stå med et lag kompost eller beriget spagnum.

Husk at kål har brug for gødning og vand i hele vækstperioden. Hvis hvidkålen tørkestresses i vækstperioden bliver hovederne små. Læg evt. lidt flis, kompost eller fiberdug omkring rodstænglen for at undgå angreb af kålfluen (som giver kålbrok) og for at holde jorden fugtig nedenunder. Man bør også forebygge kålbrok med sædskifte med f.eks. vores selleri eller porre. Hvis kålene angribes for hårdt af kålsommerfuglens larver bør de simpelthen fjernes.

Anvendelse: Når du ønsker at spise groft, er hvidkål et hit. Brug den i wok-maden sammen med andre danske grøntsager, i coleslaw eller som ”gammeldags” stuvet hvidkål.

Ikke på lager

EAN: 5708869742974 Varenummer (SKU): hvidkaal-brassica-oleracea-var-capitata-oekologisk-udplantningsbakke Kategori: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , Brand: