0
Din Kurv

Hvordan vinterbeskytter man sine udendørs planter?

Lad os starte med at slå fast at der ikke findes én guide til hvordan man vinterbeskytter sine vinter -og frostfølsomme planter, så de klarer sig godt igennem vinteren. Det er derfor vigtigt at du ikke bruger denne guide og disse informationer som værende en bibel indenfor vinterbeskyttelse af planter.

Hvorfor ikke spørger du måske? Årsagen er at der findes såååå mange forskellelige planter, og selv indenfor den samme gruppe planter kan forskellelige sorter have vidt forskellelig modstandsdygtighed overfor det Danske vejr. Dertil spiller placering også en stor rolle hvor planter der står sydvendt eller helt tæt på en husmur til et opvarmet sted har en varmere og mindre udsat placering end en fritstående plante som står på nordsiden.

Derfor er det vigtigt at du tager vores guide som oplysning og gode råd, og søger faglig rådgivning til konkret vinterbeskyttelse af netop dine planter dér hvor du har købt dem. Forhåbenligt har du købt dem hos os, så kan vi i hvert fald give meget nøjagtig vejledning til dig, især hvis du har valgt at knytte dine køb til din kundekonto, så kan vi helt præcist se hvilke planter du har, hvad størrelser du har købt og hvornår, og på den måde give meget konkret vejledning.

Man skal angribe vinterbeskyttelse af sine planter lidt ligesom med menneskebeklædning. Om sommeren går vi i shorts og bare ærmer, og når efteråret begynder at nærme sig tager vi først en trøje på, senere kommer også de lange bukser og en tynd jakke på, inden vi til sidst har fundet vinterjakken, hue og handsker frem og iklædt os.

Det samme gælder de frost -og vinterfølsomme planter. Istedet for lag på lag mennesketøj er det istedet lag på lag tildækning afhængig af hvilken beskyttelse netop den plante eller træ du prøver at beskytte har behov for:

  • Dækgran: Bruges til at ligge over lave planter til at beskytte.
  • Halmmåtte: Beskrivelse kommer.
  • Vinterbeskyttelses Måtte: Kommer under potten på planten for at beskytte mod frost fra underlaget.
  • Vinterbeskyttelses Fiberdug: Er en overdækning som fåes i flere størrelser og tykkelser som bruges til at give beskyttelse fra oven.

Du finder vores store udvalg af vinterbeskyttelse i kategorien på vores webshop som du finder link til herunder!

DEL