0
Din Kurv

Sådan planter du hæk!

Det er ikke så svært at plante hæk, så længe man gør det rigtigt og vigtigst af alt køber sine hækplanter på det rette tidspunkt! Desværre er der mange steder der sælger dem for tidligt, så vi anbefaler du køber dem hos os så du får dem på det rette tidspunkt, i den rigtige kvalitet og vores konkrete vejledning til netop din have.

Vi har plantet hæk i de sidste mange år med stor succes efter følgende vejledning:

1) Grave en rende i ca. 35 cm dybde 25 cm brede.

2) Er der ler i bunden så bland noget sand i leret, så jorden ikke bliver vandlidende og så der kommer luft ned til rødderne. Er jorden derimod meget sandet tilføres der 100-300 L. humusrig jord (evt vores bæredygtige spagnumfrie jord) pr 10 meter.

3) Tilfør 1 sæk champost jordforbedring pr 10 meter, det giver et godt micro liv i jorden og modvirker nematoder mm. Champosten blandes sammen med det bedste, af den opgravet jord, så renden nu er fyldt og du er klar til at plante.

4) Plant dine hækplanter, plant dem ikke dybere end de har været tidligere, afstanden afhænger af kvalitet mm. Spørg os.

5) Læg en dryp slange, til vanding specielt i etableringsfasen.

6) Læg 6-8 cm knust barkflis i en brede på ca 30 cm til hver side for hækken. dette modvirker udtørring og holder på næringsstofferne i jorden samt tilføre humus til jorden.

7) Drys 1 kg kalk oven på barken for hver meter.

8) Hvert forår fordeles 50 L champost jordforbedring pr 10 meter hæk.

9) Første år vandes der ved tørke indeks på 5 eller mere, men inden stikkes hånden ned gennem barkflis og der mærkes er her meget fugtigt så vandes der ikke, når der vandes gøres det grundigt, til gengæld går der normalt mindst 14 dage før der skal vandes igen. Der vandes med 30 litter pr meter hæk, eksempeltvist har du 20 meter hæk så skal der vandes med 600 Liter vand, da en vandhane med et godt tryk giver ca 1000 L i timen og du har noget tab i slangen, så regner vi med knap 800 L i timen. Dette vil sige at du skal vande ca 45 min for at vande med 600 l vand.

10) Efterfølgende år vandes der også som ovenfor nævnt, men først ved tørkeindeks over 7 og når du mærker på jorden under barken skal den være ret tør før du vander.

DEL