0
Din Kurv

Hvorfor er planterne så tørre/våde?

Vi får jævnligt spørgsmål om hvorfor er planten så våd eller hvorfor er planten så tør? Det korte svar hertil er at vi vander alle vores planter efter deres specifikke behov og udfra hvilke vilkår vi har dem under.

Det længere svar på ovenstående svar kræver næsten at vi tager udgangspunkt i Hollandske planteproducenters ordsprog om Danske planteforbrugere, hvis ikke vi kan sælge planten til andre kan vi altid sælge den til Danmark der vander de dem alligevel ihjel. Og det er langt hen af vejen en sandhed med sandhed i, for langt de fleste planter der dør eller mistrives i Danmark gør det på grund af overvanding.

De fleste planter skal stå til den tørre side og/eller skal tørre ud mellem vandingerne, her kan fx nævnes stortset alle kaktuser, sukkulenter og almindelige stueplanter. Planterne reagerer forskelleligt i udtørringsperioden, nogle planter reagerer dårligt nok på det, mens andre planter hænger lidt… Begge dele er naturligt og en del af plantens normale reaktion.
Obs. Nogle planter hænger naturligt fx om morgenen hvor de skal vågne, fx. har Caladium tendens til at “skulle vågne” om morgenen hvor den hænger med bladene indtil lyset får vækket planten, det må ikke forveksles med en væskereaktion.

Men der findes også planter hvor de modsatte er gældende som fx kødædende planter som altid skal stå fugtigt (vær obs på de forskellelige kødædende har specielle behov/krav) og ikke tåler udtørring.

Så for lige at opsummere så vander vi vores planter 100% udfra faglighed fordi det er nødvendigt for at vi kan sælge dig planter som er sunde og som du kan have glæde af i mange år frem.

Har du spørgsmål til vanding til en plante ved os eller din egen så kontakt os for en snak om den specifikke plantes behov.

DEL